Hodan Yağı Nedir?

 

Halk arasında sığır dili olarak da bilinen hodan çiçeğinden elde edilen hodan yağı, esansiyel bir yağ türüdür.

Hodan yağının diğer faydaları ise şöyle:

Ağız yoluyla alındığında ruhsal ve zihinsel olarak sükünet sağlar, bağ ağrısını hafifletir.

Vücuttaki iltihaplı oluşumları tedavi eder.

Yüksek ateşi düşürücü özelliği vardır.

İdrara çıkmayı kolaylaştırır, idrar söktürücü özelliktedir.

Sindirim sistemi ve bağlarırsak fonksiyonlarının iyileşmesini sağlar. Kabızlık, hazımsızlık şeklinde sorunları önler.

Barsak, bağırsak kutlarının vücuttan atılmasını sağlar.

Kanı temizleyici özelliktedir.

Cildin kırışmasını, yaşlanma emarelerini önler.

Masaj yaparak cilde uygulanmış olduğunda eklem, kas ve romatizma ağrılarını hafifletir.

Diğer organik yağlarla karıştırılarak saç derisine uygulanmış olduğunda saç derisini besler, nemlendirir, saç dökülmesini önler.


Ağrıyı hafifletmek ve enfeksiyonu engellemek için de tercih edilen hodan yağı, cildi güzelleştirici etkisiyle de bilinir.

Hodan yağı "beynimizin daha iyi çalışmasına, cilt sorunlarımıza, alkol bağımlısı olanlara, fazla strese girenlere, vücudun da çatlak olanlara, şeker hastalığı olanlara, dikkat dağınıklığı yaşayanlara, çabuk yorulup solunum zorluğu çekenlere" hodan yağı doktorunuzun tedavisine artı olarak kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda hodan yağı "annelerin sütünü artırmakta, kanımızı yenilemekte, bağışıklık sistemimizi düzenlemekte, özgüvenimizi arttırmakta, prostatı tedavi etmekte, romatizma ağrısı çekmekte olanlara" ve daha birçok hastalığa ilaç olmaktadır.

Hodan Yağının Menopoz da Kullanımı

Yapılan araştırmalar sonucu bu yağın menopoz döneminde geceleri soğuk terlemeleri azalttığı görülmüş. Adet öncesi görülen göğüs hassalıkları ve ruh halindeki değişiklikleri tetikleyen semptomları en aza indirdiği yapılan çalışmalar sonucu belirlenmiştir.

Hodan Yağının Yumurtalık Kistinde Tedavisi

Kadınların üreme sistemlerinin en önemli parçalarından biri yumurtalıklardır. Yumurtalık kisti ise her kadında mutlaka görülür. Bu kistlerin daha kötü duruma gelmemeleri için öncelikle bitkisel çözümlerle önlem almak gerekir. Bu önlemlerden biri de bitkisel yağ olan hodan yağıdır. Bu yağın içinde harikalar yaratan omega 6 içerdiği için testosteron seviyesini azaltmaya yardımcı olur.

Hodan Yağı İle Meme Büyümesi Nasıl Olur

Bu yağda bulunan bazı içerikler östrojen hormonunu arttırdığı için meme büyümesinde de büyüme ve süt artışında etkili olduğu yapılan çalışmalar sonucu gözlemlenmiştir.

Hodan Yağının İltihaplarda Tedavisi

Hodan yağı içerisinde birçok asit bulundurmaktadır. Bunlardan biri de gamma-linolenik asittir. Bu asit hücrelere doğrudan etki ettiği için iltihabı etkisi altına alır ve yok edilmesini sağlar. Aynı zamanda içinde bulunan bu asit antimutajenik özelliği barındırdığı için kanser olan insanlarda faydası görülmüştür. Bir araştırma sonucu bu yağın romatoid artrite faydası olduğu belirlenmiştir. Cilt, egzama, periodontisis gibi hastalıkları tedaviye yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Hodan Yağının Alzheimer Hastalığında Tedavisinde Kullanımı

Bunama olarak bilinen bu hastalık genellikle yaşlı insanlarda görülüp vücudu savunmasız bırakıyor. Bu yağın alzheimer hastası olanlar da kullanılmış ve güzel sonuçlar ortaya çıkmıştır. Beyine giden uyarıların hissedilir derece de arttığı gözlenmiştir.

UYARI!

En çok karşımıza çıkan yan etkisi mide bulantısı, hazımsızlık, döküntü, ishal  kabızlık ve şişkinlik oluyor.

Aynı zamanda bu yağ kalp krizi eşiğini düşürdüğü için kalp krizi riskine de yol açabiliyor. Hodan yağının yan etkileri arasında kan inceltici özelliği olmasından dolayı pıhtılaşmama sorunu ortaya çıkabiliyor. Aşırı kullanım sonucu kanın pıhtılaşmaması ve herhangi bir kaza riskinde aşırı kan kaybı durumları ortaya çıkar.Bazı ilaçlar ile bu yağ etkileşime geçtiği zaman zararlı sonuçlar doğurabilir. Kan inceltici ya da kalp krizi için ilaçlar kullanıyorsanız bu yağı kesinlikle kullanmayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman