Kırmızı Pancarın Faydaları
Ekim 12, 2012
0
Pancar ve Pancarın Faydaları
Diğer İsimleri: Beta vulgaris, Beet, Betterave, Garden beet, Rota Rübe
Pancar: Yumrularından sebze olarak faydalanılan kırmızı pancarın anavatanı Akdeniz bölgesidir. A, B, C ve P vitaminleri ile potasyum, sodyum, magnezyum, fosfor, çinko, demir, kalsiyum, brom ve bakır minerallerini içerir. Şifa amacıyla kullanılan kırmızı pancardır.
pancar ve pancarın faydaları
•Sinirleri yatıştırır.
•Kalp sağlığını korur.
•Böbrekleri çalıştırır.
•Vücudu kuvvetlendirir.
•İdrar söktürür ve kabızlığı giderir.
•Mide ve bağırsakları kuvvetlendirir.
•Mide ağrılarını ve ekşimelerini azaltır.
•Şeker hastalığı ve vereme karşı korur.
•Yüksek tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir.
•Kırmızı pancar, iştahı açar ve hazmı kolaylaştırır.
•Kırmızı pancar suyu kansere karşı iyi bir koruyucudur.
•Karaciğerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kansızlığı giderir.
Pancar Nasıl Kullanılır? Şeker pancarı şeker üretiminde ve şeker pancarı pekmezi yapımında kullanılır. Kırmızı pancarın ise yemeği, salatası ve turşusu yapılır. Kırmızı pancar, sebze olarak kullanılmasının yanında, tedavi amacıyla da kullanılır. Kırmız pancar kaynatılıp içilirse böbrek kumlarını dökmekte faydalı olur. Pancar suyu sarılık tedavisinde kullanılır. Şeker hastalığı olanlar şeker pancarını kullanmamalıdır.
Yaratılmış olan her besinin mutlaka birçok faydası vardır. Hiçbir şey boşa yaratılmamıştır. Birçok besin de böyledir. Kırmızı pancar da bunlardan birtanesi. Kırmızı pancarın faydaları nelerdir? Kırmızı pancarı nasıl tüketmek gerekir?
KIRMIZI PANCARIN FAYDALARI NELERDİR?
*Kırmızı renkte olan besinler antioksidan demektir. Antioksidan da güç ve sağlık demektir.
*Kırmızı pancar A, B, C ve P vitaminlerinden zengindir.
*İştah açıcı özelliğe sahiptir.
*Kırmızı pancar fosfor, demir, bakır, potasyum, magnezyum, kalsiyum, brom, çinko ve manganez bakımından da zengindir.
*Bitki, beta karoten ve folat bakımından zengin yapısıyla bağışıklık sistemini güçlendirip kan yapımına destek verir.
*Kırmızı pancar suyu en güçlü kan düzelticilerdendir.
*Mide ağrılarını,ekşmelerini azaltır.Böbrekleri çalıştırır,idrar söktürücüdür.
*Kırmızı pancar suyu hipertansiyona karşı etkilidir.
*Kırmızı pancar suyunu yoğurtla karıştırıp yemek vücuda enerji depolar.
*Kırmızı pancar yüksek oranda potasyum içerdiği için günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmek yüksek tansiyonu düşürür.
*Kırmızı pancarı çiğ olarak da tüketilmesi sağlığa faydalıdır. Demir eksikliği olanlar için oldukça önemli bir besindir.
KIRMIZI PANCAR NASIL TÜKETİLMELİ?
*Kırmızı pancarın suyu sıkılarak bolca tüketilmelidir.
*Kırmızı pancarı çiğ veya haşlayarak salatası yaparak tüketilebilinir.
http://www.bitkilervesaglik.com/
Tags