Son Eklenenler
Loading...
16 Aralık 2012 Pazar





Hindistan cevizi son yıllarda önemi anlaşılan bitkilerden biridir. Daha önce doymuş yağlar içerdiğinden yasak yiyecekler arasında sayılmasına karşın günümüzde suyu, sütü ve yağının pek çok fayda taşıdığı bilinmektedir.

Hindistan cevizi suyunu iklim gereği çok fazla tüketen bir toplum değiliz. Ancak ileri tarım yöntemlerinin gelişmesi ile birlikte hindistan cevizi üretimi yapılmakta ve hindistan cevizinin suyuna erişim daha kolay olmaktadır. Hindistan cevizi suyu sütü alınan olgun cevizlerden sıkılma yoluyla elde edilir ve yaşlanmanın çok önemli bir düşmanıdır. Ünlü pop müzik şarkıcısı Madonna her fırsatta güzelliğini ve gençliğini hindistan cevizine borçlu olduğunu söylemektedir.

Hindistan Cevizinin Faydaları

Hindistan cevizi suyu ve sütünün bu kadar popüler olmasının nedeni elektrolit açısından mükemmel olmasıdır. Ağız yoluyla alınabilecek en iyi nemlendiricidir. Hindistan cevizi su ve sütünün yapısı insan plazmasına benzer. Soydum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, potasyum, C – B vitaminleri, protein ve mineraller içerir.

Hindistan cevizi su ve sütünün faydaları şöyle sıralanmaktadır:

-Cilt dokusunu geliştirir.
-Kilo vermeye yardımcı olur.
-Bağışıklığı arttırır ve virüslere karşı korur.
-Dolaşımı düzenler.
-Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırarak sindirime yardımcı olur.
-Tiroit sağlığını geliştirir.
-Hepatit, ödem, yanık tedavilerine yardımcı olur.
-Özellikle sarhoşluğu giderir.
Kolay sindirilebilen yağ içerir. Vücut bu yağdan diğer yağlara nazaran daha kolay yararlanır. Bu yağ hem fiziksel hemde kimyasal özelliği bakımından tereyağına çok benzer. Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir.

Kurutulmuş hindistan cevizinin enerji değerleri oldukça yüksektir. Her 100 gram Hindistan Cevizi 662 kalori içerir. Tek bir hindistan cevizinin suyu vücudun günlük beslenmesi için gerekli olan C vitaminini yeterli bir oranda karşılar. Ayrıca, B grubu vitaminlerinide içerir. (Niasin, pantotenik asit, biotin, riboflavin, folik asit, tiamin, pyridoxin). Suyu ayrıca sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, bakır, fosfor, sülfür ve klorda içerir. Olgunlaşmış kuru bir hindistan, cevizi midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde de etkilidir ve hastada rahatlama sağlar.

Hindistan cevizi' nin özü sindirim sistemi rahatsızlıkları'nın tedavisinde oldukça etkilidir. Hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da oldukça değerli bir besindir. Kusmayı yatıştırmak için diğer metodlar başarısız kaldığında hindistan cevizi çok değerli bir besindir.Kısacası neredeyse her derde deva..!

Bünyesinde C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır. Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.

Hindistan cevizi sütü inek sütüne lezzetli bire alternatiftir. Çay, kahve gibi içecek ve yiyeceklere eklemeye elverişlidir. İçinde bulunan laurik asit antibakteriyel ve antimikrobiktir. Mantar ve mikrobik kökenli rahatsızlıklarla savaşan kaprik asit içerir. Uçuk, aids, grip gibi hastalıklarla başarı ile mücadele eder.

Hindistan cevizi yağının yemeklik yağ olarak kullanıldığı ülkelerde kalp hastalıklarının düşük düzeyde olmasına karşın kalp hastalıklarına neden olan bakterileri öldürücü özelliği bulunmamaktadır. Hindistan cevizi süt ve yağı bağışıklığı arttırmanın yanısıra doğrudan kullanımda toksin giderici ve cildi güzelleştirici özellikleri vardır.

Hindistan cevizi yağının kolesterol içeriği bulunmasına rağmen uzun süreli kullanımda bile tehlikeli olmadığı görülmektedir. Çünkü hindistan cevizi yağ molekülleri farklı bir yapıdadır.

Hindistan cevizi ürünleri cam şişelerde saklanmalı, başka yağlarla karıştırılmamalı ve plastik kaplarla temas ettirilmemelidir.


sifaliotlar.org

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitede yer alan bilgiler tıbbi tedavi yerine geçmez. Herhangi bir ilaç ya da tedavi yöntemine başvurmadan önce, bir bilene danışın. Bitkilerle ilgili olarak bitkisel danışma hattını arıyabilirsiniz. Herbalist Hicret Günhan TEL: 0212 450 2 444