İdrar kaçırma: Kadında travma nedeni



İdrar kaçırma sorunu olan birçok kadın, sık tuvalete gitme korkusuyla evden çıkamama ve sürekli iç çamaşırı değiştirme zorunluluğu nedeniyle psikolojik travma yaşıyor

Mesane ve bağırsak sarkmalarının idrar kaçırma sorununun önemli nedeni olduğunu belirten Memorial Şişli Hastanesi Üroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Derya Balbay, hastalıkta çok sayıda doğum yapmanın da etkili olduğunu söyledi.
Dr. Balbay, mesane ve bağırsak sarkması nedeniyle ortaya çıkan idrar kaçırma sorunu, büyük ameliyat kesileri olmadan ve bağırsakları dışarı çıkarmadan robotik cerrahi ile tedavi edilebilmektedir” dedi.
CİNSEL HAYAT DA OLUMSUZ ETKİLENEBİLİR
Mesane sarkması; doğum yapan kadınlarda, sigara içenlerde, kilolularda, ileri yaşlarda sıklıkla görülüyor. İleri yaşta doku esnekliğinin kaybolması da önemli etken. Sosyal anlamda sıkıntı yaratan hastalığın cinsel hayatı da olumsuz etkilediğini vurgulayan Balbay, kadınların yüzde 15'inde gözlenen durumun, rahmi alınan kadınların yaklaşık yüzde 38’inde ortaya çıkabildiğini söyledi.
İdrar kaçırmanın robotik cerrahi olmadan basit yöntemlerle de tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Balbay, robotik cerrahinin avantajlarını ise şöyle anlattı: “Robotik cerrahi, rahim ve bağırsak sarkmalarına bağlı olarak ortaya çıkan idrar kaçırma sorununda kullanılan en önemli ve ileri cerrahi yöntemdir. Mesaneye komşu olan rahim ağzı bölgesi ile bel kemikleri bölgesi arasına sentetik yama kullanılarak mesaneyi yukarı kaldırılıp normal yerine getirilmekte ve buna bağlı gelişen idrar kaçırmanın önüne geçilebilmektedir.”

posta

Kadınlarda İdrar Kaçırma – Nedenleri Nelerdir?

İdrar kaçırma bir çok kadının genel sorunu haline gelmiştir. Bu durumda hastaneye başvuranların sayısı her geçen gün biraz daha artış göstermektedir. Kadınlarda idrar kaçırma nedenlerinin tam olarak algılanması için öncelikli olarak bu durumun iyi bir şekilde araştırılması gerekmektedir.

Kadınlarda idrar kaçırma nedenleri genel olarak sinir hastalıklarının bir nedeni olarak ortaya çıkmaktadır. Sinir sisteminin çökmesi ve bozulması sonucunda, kadınlarda idrar kaçırma sorunu ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda idrar kaçırma genel olarak sinir siteminin çökmesi sonucunda ortaya çıktığı gibi aynı zamanda mesanenin iflas etmesi sonucunda da ortaya çıkmaktadır. Mesanenin yarı iflas etmesi ve tam iflas etmesi gibi sebepler sonucunda idrar kaçırma farklı nedenler dahilinde gelişmektedir. Bu gibi nedenler sonucunda idrar kaçırma kadınların en büyük sorunu haline gelmiştir. Mesaneye uygulanan farklı basınçlar nedeni ile bu durum büyük yaygınlık göstermektedir. Tam olarak idrar kaçırma çok büyük bir sorundur. Bu durumda idrar torbasının farklı nedenlerden dolayı deformasyona uğraması ile açıklanabilmektedir. Bu durumda idrar torbası, ya genel olarak büyük bir sinir sistemi bozukluğunun bir nedeni olarak açıklanabilir ya da mesanenin bozulması ile açıklanmaktadır. Mesanenin deformasyona uğraması farklı nedenler ile açıklanabilir. Bu durumda genel olarak çok sayıda doğum yapmış olan kadınlar için geçerliliğini korumaktadır. Çok fazla doğum yapılması sonucunda mesane deformasyona uğrayarak aşağıya doğru sarkma yapmaktadır. Bu gibi durumlarda ise kadınların idrarını tutmama gibi durumlar ile karşılaşmasına neden olmaktadır. Ancak idrar kaçırma sorunu sadece doğum yapmış kadınlarda görülmez.
Aynı zamanda bu durum sinir sistemi çökmüş bayanlarda da sıklıkla yaşanılan bir durumdur. Sinir sisteminin bozulması ile birlikte mesane bir anda çöküş göstermektedir. Aynı zamanda doğuştan bulunan çeşitli deformasyonlar sonucunda da idrar kaçırma sorunu baş gösterebilir. Bu durumda ise genel olarak çocukluk yaşlarında yatağı ıslatma gibi büyük sorunların yaşanmasına neden olmuştur. Bu durum da çeşitli yöntemler ile mutlaka doktor gözetimi altında tedavisi yapılmalı ihmal edilmemelidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman