Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara iyi gelir


Barsak rahatsızlıkları ve sinir zafiyeti için çok faydalıdır.
Muz ve Muzun faydaları




Muz ve muzun faydaları
•  Muzda insana lâzım olan maddelerin hemen hepsi vardır. Bu sebeple çocuk, ihtiyar, hasta, sağlam herkese çok faydalıdır bir meyvedir.Çocuklarda kemiklerin gelişmesini sağlar. Yalnız muzda kalsiyum maddesi biraz noksandır, çocuklar ve büyükler muzu süt veya sütlü gıdalarla birlikte yerlerse daha iyi olur. Sütle birlikte yenilen muz Vücuda bol demir, kalsiyum ve vitamin verir. Zira muz demirce, süt ise kalsiyumca zengindir. Bu iki gıda: Çocukların kanlanmasını, vyücutlarının gelişemsini hastaların ise kendilerini toplamasını sağlar. Süt bulunamazsa, muz hiç olmazsa ekmekle birlikte yenmelidir.

•  Muz bol  vitaminleri ile sinir zafiyetini, sinir ve beyin yorgunluğunu giderir. Bedenen ve bilhassa zihnen çalışanlara muz çok faydalıdır.Sinir rahatsızlığı olanalar: Hergün iki yemek arası saatlerde (10 veya 15 de) iyi olgunlaşmış 1 muz ezilmeli ve iki yemek kaşığı bal ve 1 kaşık taze krema karıştırıp sade veya ekmekle yemeli 8-10 gün buna devam etmelidir.

•  Muz taneni, nişastası ve diğer maddeleri ile barsak rahatsızlığını giderir. Yalnız sellülozu olmadığı için peklik çekenler muzu yalnız yememeli, portakal veya armut gibi barsaklara yumuşaklık veren meyve veya sebze yemekleri arkasından yenmelidir.

•  Muz mafsal ve böbrek hastalarına çok faydalıdır.

Not: Muz kendiliğinden olgunlaşmış olmalı. Olgun muzun ucu esmer, rengi koyu sarı ve hafif yumuşak olur gazla sarartılanlar pek yararlı olmaz. Bunlar hamdır, mide asidini artırır peklik yapar. Bir öğünde  çok fazla muz yenmemelidir. Sadece muz ile karın doyurulursa hazım bozukluğu olur. Muz’un gıda değeri patates’ten üstündür. Yalnızbol nişastalı olduğu için ağızda tükrükle karıştırışıp yutmalı, aksi halde midede ekşime ve barsakta gaz yapar. Şeker hastalarına pek tavsiye edilmez.

Son derece besleyici bir meyve olan muzun içerisinde % 75 oranında su, % 1,3 oranında protein ve % 0,6 oranında da yağ bulunmaktadır Geri kalanı ise çeşitli karbonhidratlardan ve önemli ölçüde potasyumdan oluşmaktadır Birçok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu gibi özellikle de, ateş, sindirim bozuklukları, kas krampları ve kas gevşekliği gibi durumlarda tavsiye edilir İçerdiği yüksek orandaki potasyum sayesinde, atıkların vücuttan dışarı atılması işlemini kolaylaştırır.

      Vücuda enerji verir.
      Mideye çok faydalıdır.
      Mideyi güçlendirir ve korur.
     Ülser ve gastrit rahatsızlığı olanlara çok iyi gelir.
      Böbrek iltihabı ve bağırsak hastalıklarında yararlıdır
      Kandaki kolesterol oranını düşüren muz, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.
      Stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.
      Adet sancılarını azaltır.
     Vücudun ve beynin yorgunluğunu giderir.
Hastaların iyileşmesini hızlandırır.
     Kemik gelişimini destekler.
    Krampları engeller.
     Öksürüğe ve göğüs ağrılarına iyi gelir

Muz taze olarak yenmesinin yanında, yüz ve cilt bakımında da sıklıkla kullanılır. Cildi besler ve temizler. Muz, limon suyu ile merhem haline getirilip egzama üzerine sürülürse faydası görülür. Tam olgunlaşmamış olan muzun hazmı biraz zor oluğundan muzu olgun olarak yemek gerekir.Kaynak

Etiketler:Muzun faydaları,muzun yararları,muzun faydaları nelerdir?,muzun yararları nelerdir?,muz neye iyi gelir,muz iyi gelir,muzun kalorisi,muzun besin değeri…

kaynak: bitkilervesaglik.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman