Sağlık için bitki ve meyve suyu için

Sağlıklı bir bedene sahip olmanın en kolay yolunun optimal beslenmeden geçtiğini savunan uzmanlar, meyve ve meyve suyu tüketiminin önemini vurguluyor.
İşte bitkilerin dünyası…

Domates

Domatesin antioksidan etkisinin çok kuvvetli olduğu belirtiliyor. Yapılan çalışmalar koroner kalp hastalıkları ve prostat, serviks, kolon, akciğer, meme, özefagus, rektum, rahim, mide, pankreas gibi çeşitli kanser türlerine karşı koruyucu potansiyel etki gösterdiğine işaret ediyor.

Nar

Nar suyunun içerdiği biyoaktif bileşenler tümör oluşumu ve gelişimini engelleyici, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, bakteriyal infeksiyonlar, antibiyotik direnci ve deri hasarlarına karşı önleyici ve tedavi edici potansiyel etkiler sunuyor.

Çilek, ahududu, böğürtlen, vişne

Çilek, ahududu, böğürtlen, vişne gibi üzümsü meyve sularında bulunan biyoaktif bileşenler tümör oluşumu ve gelişimini engelleyici (akciğer, meme, uterus, kolon, ağız, prostat, özofagus) ve menopoz sonrası dönemde yaşla ilişkili bilişsel zayıflamayı azaltıcı potansiyel etkisi olduğu ileri sürülüyor.


Portakal

Portakal suyunda antioksidan potansiyele ve sağlığı geliştirici kapasiteye sahip bileşenler bulunuyor. Bu bileşenlerin portakal suyunda bulunan C vitaminiyle birlikte bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtiliyor. Bir bardak portakal suyu 132 kcal içeriyor ve günlük C vitamini gereksiniminin %30’unu karşılıyor. C vitamini eksikliğinde diş etlerinde kanama, eklemlerde şişlik ve ağrılar, vücudun diğer yerlerinde ufak darbelerle kanamalar görülüyor. Özellikle turunçgillerde bolca bulunan C vitamini vücuda güç veriyor, enfeksiyonlara karşı vücudu koruyor ve demirin kana geçmesini kolaylaştırıyor.

Havuç

Güneşin rengini bünyesinde barındıran havuç ise, A vitamini aktivitesi gösteren ve bir karotenoid olan beta-karotenden yana çok zengindir. A vitamini; gözlerimizin karanlıkta normal olarak görmesine ve alacakaranlığa alışmasına yardım ediyor. Karotenoid formları bir antioksidan olarak çalışıyorlar ve çeşitli kanser türleriyle yaşlanmaya bağlı hastalıklara karşı potansiyel koruyucu.

Kayısı

Potasyum, folat ve A vitaminine dönüşebilen karotenoidlerden özellikle beta karoten açısından çok zengin olan kayısı ise gözlerin karanlıkta normal olarak görmesine ve alacakaranlığa alışmasına yardım ediyor. Hücre ve dokuların sağlıklı bir şekilde büyümelerini sağlıyor. Ağız, mide, ince bağırsaklar, solunum ve üreme sistemi ile idrar yollarındaki deri ve dokuların sağlıklı bir şekilde devamlılığını sağlayarak vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.

Şeftali

Şeftalinin bileşimi inanılmaz yoğun ve etkili. Bu bileşenlerin hepsi güçlü antioksidan etkinlik gösteriyorlar. Şeftali vücudun dış yüzeyini, sindirim, solunum, üreme ve görme organlarını dıştan gelecek mikroplardan koruyan epitel hücrelerin çalışması ve gözün ışık durumuna göre ayarlanması için ve vücudun hastalıklara karşı savunma sisteminin oluşumunda da yardımcı.

Üzüm

Üzüm suyu ise “catechin, epicatechin, quercetin ve anthocyanin” gibi flavonoidlerden zengin. Üzüm suyu flavonoidlerinin potansiyel antioksidan etkinlik göstererek oksidatif strese karşı koruyucu etkinlik gösterdiği, serbest radikal hasarını ve diyetle ilintili kronik hastalık riskini azalttığı ileri sürülüyor. Özellikle mor üzüm ve mor üzüm suyunda bulunan polifenollerin kalp hastalıklarından koruyucu etkisi olduğu bildiriliyor….


Şalgam

Şalgam ve Şalgam Suyunun Faydaları Nelerdir ?
Siyah havuç olarakta geçen şalgam, bazı turp türlerinede şalgam denilmekte, ancak piyasada suyu satılan ve tüketilen şalgam havuça benzeyen ve siyah olandır.
Şalgam Suyu Nasıl Yapılır,Şalgam Suyu Yapımı,Şalgam Suyu Tarifi, Şalgam ve Şalgam Suyunun Faydaları-Şalgam Suyunun Faydaları, Şalgamın Faydaları,Şalgam Suyunun Zararları
Şalgam Suyunun Yararları,Şalgam Suyunun Faydaları ve Zararları, Şalgam Suyunun Zararları Nelerdir Gibi konularda sizleri aydınlatmaya çalışacağım.
Özellikle kebapların yanında tüketilen Şalgam suyunun anavatanı, Tarsus olmasına rağmen, Adana da daha çok tüketilir. Acı bir Süs birberi turşusu içerisine katılır. Oldukça Şifalı olan Şalgam ve Şalgam Suyu hakkında bilgi vermeden önce, Şalgam Suyu Nasıl Yapılır sorusuna cevap vermek istiyorum.
Şalgam Suyu Yapımı,Şalgam Suyu Tarifi
Şalgam yapımında şalgam, kırmızı havuç, bulgur unu, tuz, maya ve su kullanılır. Şalgam suyunun fermantasyonu iki aşamada gerçekleşir.
Birinci aşama; ekşi maya, tuz ve su ile karıştırılarak bulgurun hamur haline getirilmesidir.
İkinci aşama; bulgurun su ile ekstaraksiyonu sonucu elde edilen sıvının dilimlenmiş şalgam ve kırmızı havuç ile fermantasyonudur.
Şalgam ve Şalgam Suyunun Faydaları-Şalgam Suyunun Faydaları,Şalgamın Faydaları
* Bağışıklık sistemini güçlendirir ve grip hastalığına yakalanmayı önler.
* Kabızlığı önler. Bağırsaklara faydalıdır.
* Kilo vermeye yardımcıdır.
* Antioksidan özelliği vardır.
* Şeker hastalarının rahatlıkla tüketebileceği bir besin-içecektir.
* Kolesterol problemi için çok faydalıdır. Hem bitkisi, hem de suyu bolca tüketilmelidir.
* Anne sütünü arttırıcı özelliği vardır.
* İştahı açıcıdır.
* Sindirimi kolaylaştırır.
* B grubu vitaminleri, fosfor, kalsiyum, potasyum içeriği sayesinde, stresi önler, sinirleri yatıştır. * Mide ve karaciğer için faydalıdır.
* Kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
* 100 gramı yaklaşık 20 kalori enerji verir.
* Kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır.
* Böbrek kumu ve taşının düşmesine yardımcı olur, idrar söktürücüdür.
* Apse, dolama, kan çıbanı, donma, ergenlik sivilcelerinde tedavi edici etkisi vardır.
* Egzamaya iyi gelir.
* Boğaz iltihabına iyi gelir.
* Yaprakları da kalsiyum demir, bakır ve iyot içerdiği için kansızlığa faydalıdır.
Şalgam suyunun Zararları
Şalgam suyu tuzlu olduğundan, yüksek tansiyon hastaları için sakıncalı olacağından, tansiyon hastaları tarafından tüketilmemelidir.

Elma

Elma Suyunun Yararları Nelerdir?
Elma suyu Alzheimer ve zihinsel faaliyetleri tetikleyen hastalıklara kadar büyük şifa kaynağı
Elma bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan B3 ve E vitamini, potasyum ve bol miktarda pektin içeriyor. Kan şekerini kontrol altında tutan elma suyu baş ağrısına da iyi geliyor. Ayrıca böbreklerin temizlenmesini ve kolesterolün düşürülmesini sağlıyor. Bunların dışında, romatizma, gut ve mide rahatsızlıklarına karşı panzehir etkisi gösteriyor. Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor, tansiyonun yükselmesini engelliyor.

C ve E vitamini bakımından oldukça zengin olan elma suyunun hafızayı güçlendirerek, beyine zarar verebilen toksik maddeleri etkisiz hale getirdiği belirlendi.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, anti oksidan özelliği bulunan elmanın, kalp damar hastalıkları, prostat kanseri, felç riskini azaltmanın yanı sıra Alzheimer ve Demans gibi beyin fonksiyonlarını etkileyen hastalıkları da büyük oranda önlediğini belirtti.

Prof. Dr. Neriman İnanç, "Elma ve elma suyunda bol miktarda demir ve fosfor bulunuyor. Demir, beyin fonksiyonlarının faaliyetlerinde kullanılırken, fosfor ise zihinsel faaliyetlerin etkinliği için enzim yapısına katılıyor."şeklinde konuştu.

Elma ve elma suyunda bol miktarda bulunan ve beyin faaliyetlerinde kullanılan en önemli minerallerden demirin beyinde pıhtılaşmayı önleyici özellik taşıdığı da söyleyen İnanç, "Elma veya elma suyu beyin hücrelerindeki toksik maddelerin sebep olduğu stres ve yaşlanmanın etkilerini azaltıyor" dedi. C ve E vitaminlerinin yaşlanma ve yaşlanma sonucu ortaya çıkan birçok kronik hastalıkla mücadele ettiğini ifade eden İnanç, elma ve elma suyunun güçlü bir hafıza için en önemli besinlerden biri olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Neriman İnanç, elma suyu tüketen 21 alzheimer hastası ile yapılan bir araştırmaya değinerek, elma suyu tüketen hastalarda, alzheimer hastalarında sıklıkla karşılaşılan duygusal kaygı, ajitasyon ve kuruntunun yüzde 27 oranında azaldığına da dikkat çekti.


Kivi 

A ve C vitaminleri ile potasyum açısından çok zengin bir meyve olan kivi, ayrıca kalsiyum, demir ve magnezyum gibi mineraller açısından da zengindir. Besleyici değeri yüksek bir besin olan kivinin bir tanesi ile günlük A ve C vitamini ihtiyacı karşılanabilmektedir. (1 adet kivi=46 kalori)

Antioksidan özelliği vardır.
Kan şekeri kontrolü için yararlıdır.
Karaciğeri çalıştırır ve kanı temizler.
Kılcal damar yapısını kuvvetlendirir.
Yaşlanmanın ciltteki belirtilerini azaltır.
Kivinin bitkisel besinleri DNA’yı korur.
Nefes açıcı etkisi ile astımlılara faydalıdır.
Vücudu ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kansızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
Kan basıncını dengeler.sifalibitkileriniz.com
Nezle ve grip gibi soğuk algınlıklarına iyi gelir.
Tansiyonu ve kandaki kolesterol oranını düşürür.
Lif açısından da zengin bir besin olan kivi bağırsakları çalıştırarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Başta göğüs kanseri olmak üzere, kanser oluşumuna ve ilerlemesine karşı koruyucudur. Kolon kanserini engellenmesine yardımcı olmaktadır.

Kivi Nasıl Kullanılır? Kivinin meyvesi yenebileceği gibi cilt bakımı için de kullanılır. Dilimlenmiş kivi cilde konursa cildi besler ve nemlendirir. Ayrıca, kivi ezilerek suyu çıkarıldıktan sonra elde edilen püre yıpranmış ve kırışmış ciltler için maske olarak kullanılabilir.

Uyarı: Kivideki actinidin enzimi bazı kişilerde alerjik etki yaparak dudaklarda şişme, kaşınma, gözde ve burunda kaşıntıya neden olabilir.


Kivi Suyu: C vitamini deposu olan bu yeşil meyve, enfeksiyonlar ile mücadele etmek ve cilt kusurlarını önlemek açısından yararlıdır.

Enginar Suyunun Faydaları

Enginar Suyunu Faydaları Oldukça Çok Olan Bir Şifalı Bitkisel Sudur.Aşağıda genel olarak kullanım alanları ve faydaları hakkında bilgiler vereceğiz.

Yapılan bilimsel araştırmalarda Enginar Suyunun Karaciğer hücrelerinin yenilenmesinde ve güçlenmesinde safra salgısının düzenlenmesinde ve kolesterol düşürülmesinde son derece etkili olduğu kanıtlanmıştır.

Enginar

Enginar Suyunun En Bilinen Faydaları

1-Karaciğer ve Safra Kesesi Rahatsızlıklarında Etkilidir
2-Hepatit B,C ve Sarılığın Kontrol Altına Alınamsında Etkilidir
3-Cinsel Güç Artırıcı olarak en enkiden beri kullanılan ve biline en güçlü destektir.
4-İyi Bir İştah Açıcı ve İdrar Söktürücüdür
5-Anne Sütü Arttırıcıdır
6-İyi bir Kuvvet Vericidir
7-Bilinen En İyi Ateş Düşürücüdür
8-Mide ve Bağırsak Düzenleyicidir
9-Sarılık Hastalıklarında Çok Kullanılır
10-Egzama rahatsızlıklarına birebirdir
11-Kalp güçlendirici olarak olduça iyi bir yere sahiptir
12-Biberiye suyu ile beraber içildiğinde karaciğer yağlanmasını engeller
13-Yüksek tansiyon ve Şekerin Kontrol Altına Alınamsında Oldukça Etkilidir


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman