Evinizdeki Ağrı Kesiciler



Ağrılar en çok yakınılan sağlık problemleridir. Ağrılardan muzdarip olunduğunda hemen ağrı kesicilere sarılmak doğru bir davranış değildir. İlaç kullanmadan önce akıldan çıkarılmaması gereken ilaçların kimyasal maddeler olduğu, fazla tüketildiklerinde zararlı oldukları, ihtiyaç dışı tüketimin o ilaca karşı alışkanlık kazanarak uzun vadede etkili olmayacağını bilmektir. Doktor tavsiyesi dışında ilaç kullanmak son derece sakıncalıdır. Bunun yanında alternatif tedavilerin de modern tıbba destek olarak ve hekimin bilgisi ile yapılması gerekmektedir.

Genel olarak yaygınca görülen ve altta yatan başka bir nedeni tespit edilmemiş ağrıları gidermek için basit ev ilaçlarından yararlanılabilir.


* Genel olarak tüm ağrılarda 1 çay kaşığı kuru zencefil tozu ya da 1 bardak sıcak zencefil çayı içilebilir.

* Mide ekşime ve ağrısı için içinde malik ve tartarik asit içeren elma sirkesinden yararlanılır. Sindirime hız kazandırarak protein ve yağların öğütülmesini kolaylaştırır ve midede asit oluşumunu engeller. Bunun için 1 yemek kaşığı sirkeye 8 yemek kaşığı su eklenerek içilir.

* Oldukça sinir bozucu olan diş ağrısını gidermek için en iyi çözüm karanfildir. Karanfil koyulduğu yeri uyuşturma özelliği olan bir madde içerir. Karanfili çiğnemek ağrı ve hassasiyeti azaltır. Ayrıca kolesterol ve kan şekeri seviyesini kısıtlar.

* Kronik baş, eklem, artrit ağrıları için hergün bir tabak kiraz tüketilmelidir. İltihaplı ağrıları gideren antisiyonin adlı maddeler kirazda boldur. Taze ya da dondurulmuş olarak tüketilebilir.

* Sarımsak hemen hemen her evde bulunan mükemmel bir çeşnidir. Bakterileri yok edecek maddeler içerir. Özellikle kulak ağrısı için idealdir. Bir kaç diş sarımsağı ezerek az miktarda zeytinyağında pişirin ve süzdükten sonra 2-3 damla damlatın. Kulak ağrılarınız hafifleyecektir. Bu yağ buzdolabında 2 hafta boyunca saklanabilir.

* Hazımsızlık ve iltihaplanmadan kaynaklanan bağırsak ağrıları yoğurt ve nane ile kontrol altına alınabilir. Bunun yanısıra yağlı balıklar (uskumru, alabalık, ton balığı, somon) sindirim sorunları, kramp ve iltihapları azaltır. Bağırsak ağrıları olanlar herhafta en az 20 gram yağlı balık tüketmelidir.

* Tuz çok başarılı bir ağrı kesicidir. Tabiki ayak ağrılarında.. Sıcak bir leğen suyun içine bir avuç tuz atın ve 20 dakika ayaklarınızı bekletin ağrı ve iltihaplar azalacaktır.

* Kadınların her ay yaşadıkları kabus adet ağrıları ve öncesindeki sıkıntıların en iyi ilacı bol bol yoğurt tüketmektir.

* Sinüzit ağrılarından kurtulmak için bayır turpunun toz haline getirilmiş şeklini hergün 1 çay kaşığı tüketin.

* İdrar yolu ve mesane ağrılarını giderebilmek için en iyi yöntem hergün bir avuç kızılcık tüketmektir.

* Ağız yaralarından kaynaklanan ağrıları gidermek için etkilenen bölgelere günde 3-4 defa bal sürmelisiniz.

Tüm ağrı ve sancıları hafifletmek için bol bol su içilmesi gerektiği unutulmamalıdır.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman