Korku, üzüntü, hayal kırıklığı, keder gibi sorunlarda




Kurt Pençesi
Kurt pençesi Latince ismi Lycopodium clavatum olan, meralar, ormanlık alanlarda yetişen her zaman yeşil tek yıllık bir bitkidir. Avrupa ve Amerika kıtalarında yetişir. İnce köklü bitki 3,5- 10 cm. arasında büyür. karayosunu ve eğrelti otları ile aynı ailedendir. Cadı boynuzu olarakta bilinir.

Eski çağlardan beri gaz, romatizma, gut, akciğer hastalıkları, ishal, dizanteri, egzama ve böbrek rahatsızlıklarında kullanılmıştır.




Bitkinin genel kullanımında boğaz ağrısı, sindirim sorunları, idrar yolu hastalıkları, hepatit, prostat bezi büyümesi, sırt ağrısı, ateş, gıda zehirlenmesi, ağız ülseri, kabakulak, soğuk algınlığı, kramplar, kabızlık, öksürük, sistit, siyatik ve erken aşamadaki zatüree vardır.

Bitki öfke, korku, üzüntü, hayal kırıklığı, keder gibi duygusal şikayetlerde, cinsel problemler ve çeşitli madde bağımlılıklarında da kullanılır.

Bitki doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır. Çünkü sinirsel yan etkileri görülebilir. Nane, alkol ve kahve ile uyumlu değildir ve aynı anda kullanılmamalıdır. 

sifaliotlar.org





Diğer İsimleri : Kurtayağı, Kibritotu, Yer Yosunu, Çoban ekmeği, Yılan kökü, Çiyancık, Polygonun Bistorta, Lycopodii

Kurtpençesi, içeriğinde radyum bulunan bir şifalı bitkidir ve uzun kolları, sarı çiçek tozu içeren başaklarıyla, diğer yosunsu bitkilerden kolayca ayırt edilebilir. Eklemler deforme olmuş olsa da, romatizma ve gut hastalıkları, kronik kabızlık ve basur için kurtpençesi çayı önerilmektedir. Ama, ishalden şikayetçi olanlar kurtpençesinden uzak durmalıdırlar, çünkü bu durumda bağırsak kramplarına yol açabilmektedir.

Kanamayı durdurur, ishali keser, egzama ve sedefin çok iyi bir ilaçıdır. Vücuda kuvvet ve dinçlik vermeye, ağız yarası ve iltihabına, rahim iltihabı ve akıntısına, akciğer rahatsızlıklarına, böbrek ve idrar yolu hastalıklarına, basur be basur kanamalarına, sinirleri kuvvetlendirmeye ve uykusuzluğa iyi gelir. Kuvvetli bir antiseptiktir.

Kurtpençesi otu hiçbir zaman kaynatılmamalı, yalnızca kaynar suyla, haşlanmalıdır (demlenmelidir). Bitki, tüm idrar ve cinsel organ hastalıkları, testis (erbezi ) ağrıları ve sertleşmeleri, böbrek kumu ve böbrek sancılarında kullanılır.

Karaciğer iltihabında, karaciğer katılgandoku urlarında, kötü karakterli olsalar bile, bitki kullanılabilir. İyileşmekte olan hastanın eski gücüne en kısa zamanda kavuşmasına da yardımcı olur.

Faydaları

İshali keser.
Romatizma şikayetlerini azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Böbrek kumu, idrar kesesi kramplarına iyi gelir.
Karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında faydalıdır.
Hafif yanıklarda ve deri enfeksiyonlarında faydalıdır.
Karaciğer sirozunda çok yararlıdır. İdrar söktürücüdür.
Ateş düşürücü ve mikrop öldürücüdür.
Böbrek ve safra kesesi taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Ağız ve boğaz iltihaplarında ile karaciğer hastalıklarında faydalıdır.
Basur (hemoroit), gut ve kolit şikayetlerini gidermeye yardımcı olur.
Kanamayı durdurucu etkileri ile iç kanamalarda da kanamayı durdurmaya yardımcı olur.
Zararları ve Yan Etkileri

Uyarı: En fazla 1 hafta süren bir çay küründen sonra en az 2-3 gün ara verilmelidir.

Kullanımı

Bitkinin kurutulan kökleri ve toprak üstü kısımları kaynamış suda demlenerek kullanılır. Zehirli maddeler de içerdiğinden fazla kullanılmamalıdır.

Çay:1 çay kaşığı kurtpençesi çeyrek litre kaynar suyla 3 dakika demlenir. Kahvaltıdan yarım saat önce aç karna sadece 1 bardak çay demlenerek içilir. Karaciğer sirozu ve kötü huylu tümörleri için günde 2 bardak içilir.

Kurtpençesi Yastığı: Kurutulmuş ya da taze bitki ile doldurulmuş küçük bir yastık ( kramplı ya da hasta bölgenin büyüklüğüne göre), geceleyin kramplı ya da hasta bölgenin üzerine konulur. Bu yastık, etkisini bir yıl boyunca sürdürür.

Kurtpençesi Banyosu: Bir tam banyo için 5-6 avuç dolusu taze bitki veya 200 gr kurutulmuş bitki, gece boyunca soğuk suda bekletilir. Ertesi gün, kaynama derecesine kadar ısıtılır ve demlenmesi için 5-6 dakika bekledikten sonra süzülür ve banyo suyuna eklenir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman