Son Eklenenler
Loading...
9 Ekim 2012 Salı



Çiçek tablasıyla sarılmış etli meyveleri, eriksi yapıdadır. Yabani olanları daha küçük olur. İçinde sertleşmiş tohumları bulunur.
Muşmula, gülgillerin bir altfamilyası olan Maloideae’dan bir ağaç ve bu ağacın meyvelerdir.

Olgunlaştığında koyu kahverengiye dönen meyve kabuğu ve koyu kahve meyve eti vardır. İlk koparıldığında buruk bir tadı vardır. Bir süre beklenildiğinde yumuşar ve lezzetlenir. Karadeniz ve Marmara bölgelerinde yayılış gösterir

Muşmula ve Muşmulanın Faydaları

Musmula: (Nispel / Nèfle / Medlar / Besbiyik / Döngel / Izgil / Mespilus / Germanica) 2-3 m yüksekliginde bodur boylu dikenli agaççiklar Yalniz yetistirilenleri dikensizdir ve boylari alti metreye kadar yükselebilir Kisin yapraklarini döker Yapraklar basit, alt yüzü tüylü, tam veya disli kenarlidir Çiçekler erdisidir, bes parçali ve beyazdir Yabanci döllenmeye ihtiyaç göstermez Meyveleri yuvarlak veya oval sekillerde esmer renkli olup, dip tarafinda bes çanak yapragi tasir Meyveleri genellikle bes çekirdekli, agaçtan koparildiginda sert ve buruk lezzetlidir Toplanan meyveler bir süre bekletildikten sonra yumusar ve yenecek olgunluga erisir Döngel ve besbiyik isimleriyle de bilinir

Türkiye’de yetistigi yerler: Kuzey Anadolu ve Marmara bölgesinde yetisir

Kullanildigi yerler: Meyvenin bilesimi sekerler, organik asitler ve tanen ihtivâ eder Barsak hastaliklarinda iyi bir kabiz düzenleyicidir Musmula çekirdegi idrar arttiricidir Böbrek ve mesane taslarinin düsürülmesinde kullanilir

Muşmula’nın Faydaları:

1- Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder
2- Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar
3- İncebağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi giderir
4- Kan dolaşımını düzenler
5- Sinirleri güçlendirir
6- Mide hastalıklarında faydalıdır
7- Lumbago ve nikriste kullanılır
8- Ana karnındaki ceninin düşmesini önler
9- Kan dolaşımını düzenler
10- Düşük yapmayı engeller
11- Mideyi kuvvetlendirir
12- Böbrek ve mesanedeki kum ve taşları dökmeye yardımcı olur
13- Bağırsak iltihabına karşı faydalıdır

bitkilervesaglik.com



Muşmula nasıl yenir i merak ederek geldiğiniz için sizlere muşmula hakkında , muşmulanın şifa ve faydaları hakkında bilgi vermeyeceğim. merak edenler sitemizin diğer yazılarından faydalanırlar.

muşmula tam olarak olgunlaştıkdan sonra yenilir. muşmula olgunlaştıkdan sonra ilk koparıldığında tadı biraz garip gelebilir bu yüzden muşmulayı koparıp beklettikden sonra yenmesinde fayda vardır. muşmula meyvedir ve kopardıkdan sonra meyve şeklinde direk yiyebilirsiniz.

Şeker hastasıysanız muşmulanın yapraklarını kaynatıp içerek tüketmelisiniz.

Dizenteri ve ishal için muşmula meyvesini bir demlikde kaynatıp şekerle içerek kullanabilirsiniz.

Ayrıca muşmula çekirdeği idrar artırır. bu nedenle böbrek taşı rahatsızlığı çekenler muşmulanın çekirdeğini tüketerek daha hızlı bir sonuç alacaklardır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Sitede yer alan bilgiler tıbbi tedavi yerine geçmez. Herhangi bir ilaç ya da tedavi yöntemine başvurmadan önce, bir bilene danışın. Bitkilerle ilgili olarak bitkisel danışma hattını arıyabilirsiniz. Herbalist Hicret Günhan TEL: 0212 450 2 444