Çörek otu hamile kalma ihtimalini yükseltir



Hamilelikte Çörek Otu
Çörek otu hamile kalma ihtimalini oldukça yükseltir. Hamilelikten önce 6 - 8 ay süreyle çörek otu kullanılır. Çörek otu rahim kaslarının kasılmasını uyardığı için düşük yapmamak için hamile kalındığı öğrenildiğinde çörek otu kullanımına ara verilir, doğuma 1-2 gün kala tekrar başlanır, emzirme süresi boyunca kullanılır ve emzirme süresi mümkün olduğunca uzatılmalıdır. Böylece anne ve çocuk sağlığı korunmuş olur.

Hamilelik ve emzirme döneminde ilaç kullanımı modern tıpta bir kural olarak istenmez. Çünkü çocuk gelişimi çok özel bir durumdur, her müdahale az veya çok zarar verir. Bu zarardan korunmak için hamileliğe hazırlık çok özel bir zorunluluktur, bu şekilde hamilelik ve emzirme dönemi çok daha rahat geçer.

Çörek otu doğum ve doğum sancısı, doğum sonrası anne sütünün artırılması ve bebek beslenmesi ve gelişimi için yaratılan en mükemmel şeydir. Çörek otu özellikle kadınlarda ovülasyon, menustrasyon ve hamilelikte üreme sistemlerinde fonksiyonel olup, rahim kaslarının kasılmasını teşvik eder. Bu sayede doğumu kolaylaştırır.



Macun yapılıp tüketildiğinde anne sütünü artırır. Hamilelik süresince çörekotu kullanılmamalıdır, düşüğe sebep olabilir. Macunun yapılışı aşağıdaki linkte ayrıntılı olarak açıklanmıştır.


Kaynak: http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-hamile-hamilelik.html#ixzz29PLdGK4U

Çörek Otu Macunu

Çoğu hastalıklar için en güzel kullanım yöntemi macun şeklindedir. 1 kg bala, 200 gr. Çörek otu öğütülüp karıştırılır. Bir kaba konur, üstü tülbentle örtülür. Üç gün üç gece ay ve yıldızları görecek şekilde bekletilir. Sonra bu macundan günde 3 defa çay veya 1 defa tatlı kaşığı miktarınca aç karnına yenir.

Burada önemli olan kısım, öğütülme işlemi. Kesinlikle öğütülmüş çörekotu almayın. Kendiniz öğütün ama havanda döverek değil ufak elektrikli kahve öğütme makinelerinde. Eğer havanda da dövecek iseniz çok çabuk davranmanız gerekir. Çünkü çörek otunun muhteviyatında bulunan uçucu yağlar ve diğer kıymetli bileşimler eğer öğütme işlemi uzun sürer ve bekleme söz konusu olur ise niteliğini yitirebiliyor. Bunun için öğütme işlemini çok çok hızlı yapıp öğütülmüş çörek otunu bir an evvel süzme bal ile karıştırmalısınız. Balında kaliteli olması konusu üzerinde durursanız daha da fazla şifa bulacağınızı düşünüyoruz.

Eğer macun yapmadan hergün düzenli olarak öğütüp yutarak tüketiyorsanız öğüteceğiniz çörek otunu cihazın haznesine koyduktan sonra öğütme işlemine başlamadan içine bir lokma büyüklüğünde de ekmek parçası koyun. Bu sayede çörek otu tohumlarından cihazın haznesine saçılan ve bulaşan ve çok kıymetli olan çörek otu yağı ekmek tarafından emilecek ve bu sayede daha çok fayda göreceksiniz.


Pekmezli Tahinli Macun


Kahve Öğütme Makinesi
100 gr. çörek otu öğütülür ve bekletilmeden, 100 - 150 gr. pekmez ve 200 gr. tahinle karıştırılır. Sabahları bir tatlı kaşığı miktarında tüketilir.

Not: Çocukların isteyerek yemesi için karışıma 25 gr. Kakao ilave edilebilir.

Merak etmeyin ve üzülmeyin. Allah (CC.)'nun izniyle çörek otu vücudunuzu tümüyle düzene sokacaktır. Bütün benliğinizle buna inanmanız bulacağınız şifayı artıracaktır. Bir şeyi de belirtmek isteriz. Çörek otunu lütfen fazla tüketmeyiniz. Fazla suyun, fazla oksijenin, fazla balın zararlı olduğu gibi fazla çörek otu da zararlıdır, fazla yemeyiniz. Sabırlı olunuz.

Kaynak: http://www.coreklen.com/2008/01/corek-otu-faydalari-macun-genel.html#ixzz29PM3eEIt

Dikkat! Çörek otu öğütülmüş olarak bekletilmemeli, içerisindeki uçucu yağlar bulunmaktadır, öğütülmüş kullanmak istiyorsanız kullanacağınız zaman öğütün . Çörek otu bütün olarak yutulmamalıdır ağızda öğtülmelidir, mide asiti bütün çörek otunu işleyemez.


Yorum Gönder

1 Yorumlar
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Pembayaran & Pengiriman